DOMOWE PALUSZKI RYBNE W PANIERCE Z KUSKUSU

  • wyświetlono: 286 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Panierka smakuje wyjątkowo dzięki dodatku soku z cytryny i natki pietruszki. :)

44262508_250283372311484_5660960856851087360_n
  • 2 porcje
  • 25min
  • Łatwy

Składniki

Składniki podstawowe:
300 g dorsza (u mnie polędwica).

Składniki panierki z kuskusu:
1/2 filiżanki kuskusu,
1/2 filiżanki bulionu,
1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego,
1/2 łyżeczki curry,
1/2 łyżeczki soli,
garść posiekanej natki pietruszki,
łyżka masła,
łyżka soku z cytryny.

Dodatkowo:
jajko,
mąka do obtoczenia ryby,
olej do smażenia.

Sposób przygotowania przepisu:

DOMOWE PALUSZKI RYBNE W PANIERCE Z KUSKUSU

  • 1. Kuskus zalewam gorącym bulionem, odstawiam pod przykryciem na 10 minut. Następnie mieszam z przyprawami, masłem, sokiem z cytryny i posiekaną natką pietruszki.
    Rybę kroję w paski, każdy kawałek obtaczam w mące, jajku i panierce z kuskusu.
    Smażę na rozgrzanym oleju na złoto (po około 1,5-2 minuty z każdej strony).

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dorszkasza kuskusDomowe paluszki rybne

Komentarze

Podobne przepisy

DOMOWE PALUSZKI RYBNE

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

DOMOWE PALUSZKI RYBNE

Paluszki rybne w wersji domowej...

Kuskus z warzywami i paluszkami surimi

Dodane przez: afrodyta

Kuskus z warzywami i paluszkami surimi

Idealne danie na upały. Lekkie,...

Paluszki rybne

Dodane przez: joanna30

Paluszki rybne

Zrobiłam je dla mojej córki i siostrzeńca....

paluszki

Dodane przez: ilka

Drobiowe paluszki w chrupiącej panierce

Ulubiony obiad dzieci:)

Paluszki drobiowe w panierce orzechowej

Dodane przez: EwaSidor

Paluszki drobiowe w panierce orzechowej

Domowe dobre chrupkie kąski w panierce...

kotlety z kaszy jaglanej

Dodane przez: Bożena Z.

Kotlety z kaszy jaglanej z jajkiem i koperkiem...

polecam smaczne zdrowe kotleciki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE