DOMOWE PALUSZKI RYBNE

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Paluszki rybne w wersji domowej z dorsza i w panierce z płatków kukurydzianych

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 300 g fileta z dorsza bez skóry
    2 jajka
    1/4 szklanki mleka
    1/2 szklanki mąki
    2 szklanki płatków kukurydzianych
    sól, pieprz
    papryka słodka mielona
    papryka chili
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Paluszki

Domowe paluszki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy, osuszamy i kroimy w paski o długości około 7-8 cm i grubości około 2 cm. Przyprawiamy według gustu solą, pieprzem, papryką słodką oraz chili.
  • 2. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy je i mieszamy z mlekiem. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy masę trzepaczką do uzyskania jednolitej konsystencji. Płatki kukurydziane mielimy na miałko i wysypujemy na talerz.
  • 3. Kawałki dorsza obtaczamy najpierw w masie, a następnie w płatkach kukurydzianych. Smażymy porcjami na patelni, na rozgrzanym oleju, z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Paluszki rybne Płatki Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować