Muffinki z białą czekoladą i suszoną żurawiną

4.49 (154 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Proste i pyszne muffinki z wybijającym się smakiem białej czekolady

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2 szkl. mąki
    -0,5 szkl. cukru
    -łyżeczka proszku do pieczenia
    -pół łyżeczki sody
    -pół łyżeczki soli
    -duże jajko
    -0,5 szkl. oliwy
    -szklanka mleka
    dodatkowo.
    -tabliczka białej czekolady
    -ok 10 dag suszonej żurawiny
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki z białą czekoladą i suszoną żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mokre składniki wymieszać w jednej misce, suche w drugiej. Obie masy połączyć i wymieszać łyżką. Czekoladę drobno pokroić. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć po łyżce masy. Powrzucać po kilka kawałeczków białej czekolady. Pozostałe ciast rozłożyć po równo. W surowe babeczki powtykać suszoną żurawinę. Piec ok 20-25 minut w temp. 200 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Suszona żurawina Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

4.47 (203 ocen)

MUFFINKI

To może cię zainteresować