Muffinki z białą czekoladą

4.5 (188 ocen)

  • 20 min

Lubię piec, poznawać nowe smaki i rozpieszczać nimi bliskich. Ostatnio wpadł mi ręce przepis na muffinki z białej czekolady i na drugi dzień wszyscy w moim domu się nimi zajadali. Zachwyciły smakiem każdego, bez wyjątku. Puszyste, oblane białą czekoladą i po prostu pyszne - czego chcieć więcej?

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki MOKRE:


    2/3 szklanki mleka
    3/4 kostki masła
    1 tabliczka białej czekolady

    Składniki SUCHE:

    1,5 szklanki mąki
    2/3 szklanki cukru
    1 łyżeczka cukru wanilinowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
    szczypta soli
    2 roztrzepane jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki mokre: mleko, masło i połamaną w kostki czekoladę podgrzewamy w rondelku do momentu roztopienia się składników. Następnie ściągamy z ognia i odstawiamy do ostudzenia.

Porady

Rozpuść tabliczkę białej czekolady z dwoma łyżkami śmietany i posmaruj upieczone babeczki. Lubisz bakalie - dodaj do gotowego ciasta garść rodzynek bądź żurawiny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować