Kokosowe batoniki z białą czekoladą i suszoną żurawiną

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Do przygotowania takich batoników naprawdę wystarczy kilka składników, zaledwie pół godziny i zero umiejętności! Są naprawdę przepyszne, a ich zapach kusi już podczas pierwszych minut pieczenia. Dodam, że długo zachowują swoją świeżość i są doskonałą przekąską na spacer, do szkoły/pracy oraz świetnie się sprawdzą w przypadku niespodziewanych gości.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (Forma o wymiarach 15 x 30 cm, około 16 batoników)
    200g wiórków kokosowych
    85g cukru
    2 jajka
    150g białej czekolady
    50-60g suszonej żurawiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Batony

Kokosowe batoniki z białą czekoladą i suszoną żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce należy wymieszać wiórki kokosowe, cukier, roztrzepane jajka, żurawinę oraz posiekaną (ale nie na drobno!) białą czekoladę.
    Otrzymaną masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i lekko docisnąć.
    Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20-30 minut w temperaturze 180 stopni - do uzyskania złocistego koloru.
    (Czas pieczenia jest zależny od rodzaju piekarnika.)
    Batonikowe ciasto odstawić w blaszce do ostudzenia, a następnie pokroić na prostokątne kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Kokos Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować