Muffinki z białą czekoladą i bananami

4.48 (181 ocen)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Muffinki są jednym z najprostszych i najbardziej uniwersalnych deserów. Kilka dodatków wystarczy by wyczarować smaczne babeczki.

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2 szkl. mąki pszennej
    -1/2 szkl. cukru
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -1 szkl. mleka 1,5% lub 2%
    -1/4 szkl oleju rzepakowego (lub innego neutralnego w smaku)
    -2 jajka
    -szczypta soli
    -18 kostek białej czekolady
    -2 banany
    -garść posiekanych migdałów
Wystaw ocenę:

4.48 (181 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki z białą czekoladą i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier) wymieszać w jednej misce. W drugiej misce połączyć mokre składniki (mleko, olej, jajka). Do dobrze wymieszanych suchych składników wlać mokre i dobrze rozmieszać łyżką. Banany pokroić w plasterki/kawałki.
    Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nakładać po 2 łyżki ciasta, potem kawałki bananów, łyżkę ciasta, po półtorej kostki czekolady, na wierzch ciasto do wykończenia. Wierzch posypać posiekanymi migdałami. Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Biała czekolada Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować