Kremówka z gotowego ciasta francuskiego

2.88 (17 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto dla nawet najbardziej wybrednego podniebienia!

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    2 gotowe opakowania ciasta francuskiego

    Krem:
    1l mleka
    1 szkl cukru
    1 opak. cukru waniliowego
    4 łyżki mąki pszennej
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    250 dag masła lub margaryny

    Dodatkowo:
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

2.88 (17 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kremówka

Kremówka z gotowego ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Płat ciasta francuskiego wraz z papierem przełożyć na blaszkę. Ciasto nakłuć widelcem i piec w dobrze nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni około 20-25 minut (termoobieg ). Gdyby ciasto podczas pieczenia się unosiło, należy znów nakłuć je widelcem. Tak samo upiec drugi płat ciasta. Schłodzić.

    Krem:
    Prawie całe mleko zagotować z cukrami i margaryną. W pozostałym mleku rozmieszać obie mąki. Ugotować budyń, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Gorący budyń wylać na 1 płat ciasta, a wierzch przykryć drugim.

    Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować