Ciasto na maślance z maślano-kokosową posypką

2.91 (22 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie z przygotowaniu ciasto ze słodką kokosowo-maślaną posypką.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szkl maślanki,
    1 szkl cukru,
    0,5 szkl oleju,
    3 szkl mąki,
    3 jajka,
    2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia (16g)

    Posypka:
    1 szkl wiórków kokosowych
    0,5 szkl cukru

    Dodatkowo:
    80g masła
Wystaw ocenę:

2.91 (22 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto na maślance z maślano-kokosową posypką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy razem mikserem lub ręką i wykładamy na blaszkę wyściełaną papierem do pieczenia.
    Wiórki kokosowe mieszamy z cukrem i posypujemy ciasto.
    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni (termoobieg) i pieczemy ok. 35 minut (do suchego patyczka ).
    Masło roztapiamy i polewamy nim upieczone gorące ciasto.

Porady

Forma: 25x40cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe Maślanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować