Kebab na patyku

4.5 (151 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Coś innego na grilla niż tradycyjne kiełbaski czy karkówka.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone: 500 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - przyprawa do kebaba lub gyrosa: 1 opakowanie
    - buka tarta: 0.33 szklanki
    - patyczki do szaszłyków: 5 sztuk
    - słodka papryka w proszku: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kebab na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone mieszamy z pokrojoną w kostkę cebulą i 1/3 szklanki bułki tartej. Doprawiamy do smaku przyprawą gyros i słodką papryką. Wkładamy do lodówki na 20 minut (zrobi się bardziej zwarte i będzie łatwiejsze do formowania). Po upływie tego czasu wyciągamy mięso z lodówki, dzielimy na 5 równych części i formujemy podłużne wałeczki. Każdy taki wałeczek nabijamy na patyk do szaszłyka i pieczemy na grillu przez około 15 minut, co jakiś czas obracając, żeby się równo przypiekły
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować