Kofta kebab - gyros na patyku

4.39 (188 ocen)

Tym razem kofty w wersji kebabowej:). Te szaszłyki z mielonego mięsa smakują doskonale ze świeżym pieczywem i sosami na bazie jogurtu. Nie są pracochłonne i można przygotować je na długi czas przed podaniem a w odpowiednim momencie jedynie wrzucić do piekarnika.

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 kajzerka
    1/2 pęczka natki pietruszki
    1-2 łyżeczki przyprawy kebab/gyros
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.39 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kofta kebab - gyros na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, natkę pietruszki i paprykę drobno siekamy. Kajzerkę moczymy w ciepłej wodzie, kiedy zmięknie odciskamy.

  • 2. Wszystkie składniki i przyprawy zagniatamy razem do powstania gładkiej, lepkiej masy.
  • 3. Mięsem oblepiamy patyczki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować