KEBAB NA PATYKU

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Pyszny kebab wołowy na patyku z płatkami owsianymi. To dietetyczna propozycja kebaba . Dla wszytskich również dla dbających o linię. Smacznego.

Składniki:

  • Kebab

    800 g mięsa mielonego wołowego
    1 por
    2 jajka
    3 łyżki płatków owsianych
    1 pęczek szczypiorku
    3 łyżki prażonej cebulki
    3 plastry imbiru

    Przyprawy

    1 łyżka czosnku granulowanego
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    1 łyżeczka pieprzu i soli do smaku
    2 łyżki przyprawy kebab
    2 łyżki płatków papryki czerwonej

    Dodatkowo

    12 patyków do szaszłyków
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kebab na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przekładam do miski. Pora drobno siekam przekladam do miski. Imbir obieram również drobno siekam dodaję do mięsa.
  • 2. Międzyczasie patyczki zalewam wodą by nasiąkły ok 30 min. Wyrobione mięso formuję. Nabijam na kijek.
  • 3. Następnie dodaję jajka, płatki oraz przyprawy oraz drobno posiekany szczypiorek. Całość dokładnie wyrabiam.
  • 4. Układam na foli aluminiowej. Za pomocą pędzelka smaruję kebaby olejem. Piekę ok 30 min w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować