Grillowany kebab na patyku z udźca indyka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Mięso z udźca indyka uważam za najsmaczniejsze. Tym razem przygotowałam grillowane kebaby pysznie doprawione.
Podałam je z sałatką z rukoli, pieczonej papryki, kiszonego ogórka z fetą i oliwą z oliwek

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • mięso mielone z udźca indyka - 700 g
    cebula - 1/2 szt.
    czosnek przeciśnięty przez praskę - 2 ząbki
    mięta suszona - 1 łyżeczka
    musztarda - 2 łyżeczki
    wędzona papryka - 1/2 łyżeczki
    sól i pieprz do smaku
    kmin mielony 1/2 - 1 łyżeczka
    szczypta cynamonu
    woda zimna - 3 łyżki
    płatki chili do smaku
    miód - 1/2 łyżeczki
    patyczki namoczone w wodzie do grilla
    tacka do glillowania
    szklanka wody+1 łyżeczka octu - do zwilżania dłoni.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kebab Grill

Grillowany kebab na patyku z udźca indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić razem z cebulą. Jeśli mamy mielone zetrzeć na średnich oczkach cebulę na tarce. Przełożyć do miski. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Zwilżyć ręce wodą z dodatkiem octu i formować wrzecionowate kebaby. Nadziać na patyczki namoczone wcześniej kilka minut w wodzie. Ułożyć na tacce na mocno rozgrzanym grillu. Opiekać z każdej strony. Podawać z ulubioną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Grill Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować