Goździkowy seler ze śliwkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sezonowa surówka pachnąca goździkami , pasuje praktycznie do wszystkich rodzajów mięs.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 duży seler korzeniowy
    - 1 cebula czerwona
    - 3 śliwki węgierki lub 1 śliwka brzoskwiniowa
    - sok z cytryny
    -szczypta mielonych goździków
    -2 łyżeczki cukru
    -1 mały jogurt naturalny
    -szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Goździkowy seler ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Goździkowy seler ze śliwkami. 1. Selera obieramy i ścieramy na tarce , skrapiamy sokiem z cytryny ( aby nie ściemniał ) i doprawiamy cukrem , solą i mielonymi goździkami .
  • Goździkowy seler ze śliwkami. 2. Cebulę i śliwki kroimy w cieniutkie paseczki i dodajemy razem z jogurtem do selera .
  • Goździkowy seler ze śliwkami . 3. Wszystko dokładnie mieszamy i w razie konieczności doprawiamy solą i cukrem .
    Dekorujemy natką pietruszki jeżeli ktoś lubi i gotowe . Smacznego :)

Porady

Jogurt można zastąpić kwaśną śmietaną 18% . Jeżeli nie mamy mielonych goździków można całe goździki zmielić w młynku do kawy lub utrzeć w moździerzu .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować