Domowe Rafaello.

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Domowa wersja znanego przysmaku.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -100 g wiórek kokosowych
    -1/2 szklanki mleka 3,2%
    -3 łyżki stołowe cukru
    -1 łyżka mąki ziemniaczanej
    -12-13 migdałów
    - wiórki kokosowe do obtoczenia ( 2-3 łyżki )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rafaello

Domowe rafaello. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe Rafaello 1. Mleko zagotowujemy z cukrem . Wiórki kokosowe mieszamy z mąką ziemniaczaną i wsypujemy do gotującego się mleka . Cały czas mieszamy do czasu aż masa zgęstnieje .Odstawiamy całość do wystygnięcia . Łyżką stołową nabieramy porcję masy i w dłoniach formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego . Do każdej kulki wciskamy po migdale. Gotowe kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych .
  • Domowe Rafaello 2. Kulki schładzamy 2-3 godziny w lodówce . Z podanych składników otrzymujemy 12-13 pysznych kuleczek.

Porady

W czasie gotowania często mieszamy masę aby się nie przypaliła .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować