Seler marynowany

4.73 (223 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Tak zrobiony seler jest idealny do sałatek i smakowo lepszy od tego ze sklepu.

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Zrobiłam wg przepisu Ani J.
    3 duże selery , można dać 3,5, bo zostanie trochę zalewy.
    Zalewa:
    7 szklanek wody
    1 szklanka octu 10%
    2 płaskie łyżki soli
    1 szklanka cukru, dodałam jeszcze 1 łyżkę
Wystaw ocenę:

4.73 (223 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Przetwory

Seler marynowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Seler marynowany 1. Zagotować składniki zalewy. Seler zetrzeć na grubych oczkach i wrzucić do zalewy. Podgotować krótko ok. 4-5 minut.
    Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 15 minut.
    Z tej porcji otrzymałam 7 słoiczków o poj. 0,5 litra
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować