Niskokaloryczny seler korzeniowy, poprawiające humor śliwki, jabłko, natka pietruszki i pestki słonecznika to składniki jesiennej surówek. Może być dodatkiem do obiadu lub samodzielnym posiłkiem.
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 średni seler,
1 jabłko,
5-6 śliwek,
1 łyżka pestek słonecznika,
2 łyżki natki pietruszki,
2 łyżki majonezu,
4 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego,
sól do smaku.
Surówka z selera ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Seler obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłko umyć, obrać i również zetrzeć na dużych oczkach. Śliwki umyć, wypestkować, pokroić na mniejsze kawałki. Dodać pestki słonecznika i natkę pietruszki.
2.Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, przyprawić solą, wymieszać z surówką.
Komentarze