Surówka z selera ze śliwkami

4.99 (195 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niskokaloryczny seler korzeniowy, poprawiające humor śliwki, jabłko, natka pietruszki i pestki słonecznika to składniki jesiennej surówek. Może być dodatkiem do obiadu lub samodzielnym posiłkiem.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średni seler,
    1 jabłko,
    5-6 śliwek,
    1 łyżka pestek słonecznika,
    2 łyżki natki pietruszki,
    2 łyżki majonezu,
    4 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego,
    sól do smaku.
Wystaw ocenę:

4.99 (195 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z selera ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłko umyć, obrać i również zetrzeć na dużych oczkach. Śliwki umyć, wypestkować, pokroić na mniejsze kawałki. Dodać pestki słonecznika i natkę pietruszki.
  • 2. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, przyprawić solą, wymieszać z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Seler Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować