Czerwone porzeczki w syropie na zimę

4.42 (163 ocen)

  • 30 min

Pyszne przetwory z czerwonych porzeczek

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg czerwonych porzeczek
    cukier
    wrząca woda
Wystaw ocenę:

4.42 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Czerwone porzeczki w syropie na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki zrywamy, myjemy, a następnie pozbawiamy szypułek, przygotowujemy słoiki. Czerwone porzeczki przekładamy do słoików mniej więcej na 1/2 - 3/4 wysokości słoika. Do każdego słoika wsypujemy 5 pełnych łyżek cukru. nastawiamy wodę w czajniku i wrzątek stopniowo wlewamy do każdego ze sloika, tak aby byl pełny (porzeczki w słoiku można lekko zamieszać aby cukier sie rozpuścił). Słoiki zakrecamy i pasteryzujemy przez 10 minut.

Porady

.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować