Biszkopt z masą serową i musem jagodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywna pianę dodajemy cukier żółtka . Delikatnie mieszamy przesianą mąkę. Pieczemy w tortownicy śr.22cm. Piekarnik nagrzewamy do 180( i pieczemy około 20min.
2. Galaretkę rozrabiamy z wodą.
Wystudzony biszkopt namaczamy nakropką.
3. Masa serowa: ser mieszamy z cukrem pudrem i rozrobioną żelatyną, mieszamy. Gdy zacznie lekko tężeć wylewamy na biszkopt.
4. Masa jagodowa: Robimy tak samo jak masę serową tylko dodajemy 400g zblendowanych jagód a 200g wrzucamy całych, delikatnie mieszamy. Gdy masa serowa zastygnie wylewamy masę jagodową. Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Komentarze