Biszkopt z masą serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto I (białe):
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać pozostałe składniki i lekko wymieszać.
2.Ciasto II (ciemne):
Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu kakao i całość lekko wymieszać.
3.Przygotowanie do pieczenia:
Na formę (25/35 cm) łyżką nakładać naprzemiennie porcję białego i ciemnego ciasta. Piec w temp. 180*C ok. 30 - 45 min. Po upieczeniu przekroić na trzy części. Przełożyć gorącą masą serową (ja przekładałam letnią masą).
4.Masa serowa:
Przygotować budyń na mleku. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, dodać zmielony ser i wymieszać. Postawić na ogniu. Gdy zacznie się gotować, wlać budyń z mlekiem i ponownie zagotować.
Komentarze