Bulion z temperamentem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Taki bulion, to wspaniały rosół, który mocno rozgrzeje w jesienne szarugi . Smaczny i pożywny, bardzo aromatyczny.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 pałki z kurcząt
    1 skrzydło z indyka
    3 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    1 mały por
    2 gałązki selera
    4 gałązki pietruszki
    2 gałązki lubczyku
    2 listki laurowe
    kilka ziaren ziela angielskiego
    1 łyżeczka ziaren kolorowego pieprzu
    4 ziarna kolendry
    4 goździki
    2 ząbki czosnku
    3 szczypty ostrej papryki w proszku
    3 szczypty curry
    1/2 łyżeczki imbiru
    sól i pieprz do smaku
    3 litry wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion

Bulion z temperamentem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Z mięsa, obranej marchewki, pietruszki, selera, listków laurowych, ziela angielskiego, goździków, kolorowego pieprzu, kolendry i czosnku na małym ogniu gotuję bulion. Pod koniec gotowania dodaję pokrojonego pora, pokrojone listki selera i lubczyku, chwilę gotuję. Doprawiam do smaku curry, pieprzem, solą, imbirem, papryką. Bulion podaje z makaronem, kawałkami mięsa z rosołu, pokrojoną marchewką i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować