Bulion szparagowy

0 (0 ocen)

Domowy bulion warzywny na bazie szparag. Nada wyjątkowego smaku zupom warzywnym czy też potrawkom.Możemy zużyć go od razu lub po porcjować i zamrozić otrzymując domowe kostki warzywne.

Składniki:

  • Odciente końce z dwuch pęczków białych szparagów
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 opalona cebula na ogniu
    1/2 główki czosnku opalona na ogniu
    1/2 papryki chili
    2 liście białej kapusty
    1/2 peczka natki pietruszki
    4 listki laurowe
    parę ziarenek ziela angielskiego
    sól , pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion Bulion warzywny

Bulion szparagowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bulion szpaagowy 1. Warzywa umyć obrać , omijając czosnek i cebule.
    Marchew z pietruszką pokroić na mniejsze kawałki.
    Do wysokiego garnka włożyć warzywa oraz natkę pietruszki , ziele angielskie i liście laurowe.
    Zalać ok. 3 l. wady
    Wodę zagotować.
    Bulion gotować na wolnym ogniu ( ma tylko pyrkotać) przez 1,5h.
    W między czasie doprawić do smaku.
    Gotowy bulion przecedzić przez sito.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bulion warzywny Białe szparagi Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować