Bulion warzywny

  • wyświetlono: 212 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Przepisów na bulion warzywny jest bardzo dużo. Tym razem proponujemy taka wersję. Bulion warzywny stanowi podstawę do przyrządzania wielu zup, sosów i innych potraw.

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

2 marchwie
1 duża pietruszka
2 pory
1 średni selera
1 cebula
2 łyżki masła
kawałek kapusty włoskiej
pół pęczka natki pietruszki
2 ziarenka ziela angielskiego
6 ziarenek czarnego pieprzu
1 liść laurowy
sól
pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Bulion warzywny

  • 1. Warzywa oczyściłem, umyłem, zalałem 1,5 l wody, dodałem sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, gotowałem na wolnym ogniu ok. 40 minut.
    Następnie dodałem obraną, pokrojoną w grube krążki i zarumienioną na maśle cebulę, gotowałem jeszcze pół godziny. Uzupełniłem wodą do 1,5 litra, zagotowałem, przecedziłem, doprawiłem solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bulion warzywny
 

Komentarze

Podobne przepisy

Grzybowa na bulionie cielęcym

Dodane przez: Futka

Zupa grzybowa na bulionie cielęcym

Propozycja na bardzo aromatyczną,...

Bulion z pieczonego kurczaka z pulpecikami w sezamie i swojskim makaronem

Dodane przez: buciol78

Bulion z pieczonego kurczaka

Długo gotowany z pulpecikami w...

Bulion drobiowy

Dodane przez: AnalizaSmaku

Bulion drobiowy

Aromatyczny i bogaty w smak bulion...

Kapuśniak na bulionie z jelenia

Dodane przez: Gregorhspeed

Kapuśniak na bulionie z jelenia

Ja tu modzę jak wykorzystać "mojego"...

Dodane przez: farba653

Bulion wegetariański

Zdrowa zupa , najlepsza na przeziębienie

Dodane przez: barara

Bulion serowy

Prosta w przygotowaniu i smaczna...