Babeczki waniliowe z budyniem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Babeczki waniliowe z masą budyniową.
Słodkie, wilgotne w środku. Bardzo szybko znikają! Podajemy lekko polukrowane z kolorową posypką.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g Kasi + łyżka do budyniu,
    jajko,
    2 szklanki mąki,
    prawie ¾ szklanki cukru,
    opakowanie cukru z prawdziwą wanilią (10g),
    kilka kropel aromatu waniliowego,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    szklanka mleka + 400 ml do budyniu,
    budyń waniliowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki waniliowe z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy i studzimy.
    W między czasie robimy budyń – tak jak na opakowaniu tylko na 400 ml plus łyżka masła.
  • 2. Do zimnego masła dodajemy jajko, aromat waniliowy i mleko. Mieszamy.
    W drugiej misce suche składniki (mąka, cukier,cukier z prawdziwą wanilią, proszek do pieczenia).
    Łączmy suche i mokre składniki.
  • 3. Do foremek wykładamy dużą łyżkę masy na ciasto, następnie łyżeczką masę budyniową i przykrywamy ciastem do ¾ wysokości formy.

    Pieczemy około 25 minut w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować