Waniliowe babeczki z budyniem

4.5 (188 ocen)

  • 20 min

Dawno temu pieczone, ale super smakują do kawy.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    3 jajka
    0,5 szkl. cukru
    2 cukry waniliowe
    1 szkl. mąki ( nie pełna)
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    aromat waniliowy
    budyń ( ja waniliowy - ale smak według uznania)
    100g masła lub margaryny
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Waniliowe babeczki z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1. Budyń ugotować osłodzony trochę gęstszy niż w przepisie na opakowaniu, schłodzić. Margarynę lub masło rozpuścić i schłodzić.
    Jaja utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą białą masę, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i płynne masło lub margarynę. Dodać aromat i lekko wymieszać. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami lub wysmarować i oprószyć mąką foremki na babeczki. Wlewać ciasto do 1/2 wysokości foremek na to nakładać po 1 łyżeczce budyniu ( można więcej według wielkości foremki) i przykryć odrobiną ciasta. Piec około 15 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni - do suchego patyczka.
    Babeczki można przybrać masą, bitą śmietaną i owocami lub oprószyć cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.

Porady

Można babeczki piec w zwykłych foremkach metalowych lub sylikonowych na babeczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować