Kokosowe batoniki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Gdy w domu nie ma nic słodkiego, wybawieniem będą te batoniki. Nie zawierają cukru (tylko ten z banana), są pożywne i słodkie. Jedyną ich wadą jest to, że szybko znikają.

  • 1 godz. 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 szklanka zmielonych płatków owsianych
    - 1/2 szklanki wiórków kokosowych
    - 2 łyżki masła orzechowego
    - 1 dojrzały banan
    - 4 łyżki kakao
    - 1 łyżka oleju kokosowego
    - szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony

Kokosowe batoniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszaj w dużej misce płatki, wiórki, sól i masło orzechowe. Dodaj rozgniecionego banana. Całość przełóż do pojemnika i zostaw w lodówce przez godzinę.
  • 2. Rozpuść olej kokosowy, dodaj kakao i polej kokosową masę. Zostaw w lodówce minimum przez godzinę. Pokrój całość w mniejsze kawałki.

Porady

Do batoników możesz dodać pestki dyni, słonecznik albo rodzynki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować