Batoniki kokosowe w gorzkiej czekoladzie

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zdrowa słodkość dla małych i dużych

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g wiórków kokosowych
    4 łyżki miodu
    1 łyżka płynnego oleju kokosowego
    schłodzona puszka mleka kokosowego, co najmniej 80% tłuszczu
    200 g gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Bounty Batony

Batoniki kokosowe w gorzkiej czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki, miód, olej i stałą część mleka kokosowego łączymy w misce. Duży talerz wykładamy papierem do pieczenia. Z kokosowej masy formujemy podłużne batoniki (powinno ich być około 10) i układamy na przygotowanym talerzu. Chłodzimy w lodówce przez około 20 minut.
    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zanurzamy w niej batoniki i przekręcamy, aż całe będą pokryte czekoladą, najlepiej robić to szczypcami kuchennymi. Odkładamy na kratkę lub talerz wyłożony papierem do pieczenia. Ponownie chłodzimy w lodówce, do momentu aż czekolada zastygnie. Smacznego!

Porady

Gorzką czekoladę możemy zastąpić inną, ulubioną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować