Kokosowe batoniki w czekoladzie

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zdrowa słodycz dla małych i dużych.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g wiórków kokosowych
    4 łyżki miodu wielokwiatowego
    1 łyżka płynnego oleju kokosowego
    schłodzona puszka mleka kokosowego, co najmniej 80% tłuszczu
    200 g ulubionej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Bounty Batony

Kokosowe batoniki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki, miód, olej i stałą część mleka kokosowego łączymy w misce. Duży talerz wykładamy papierem do pieczenia. Z kokosowej masy formujemy podłużne batoniki (powinno ich być około 10) i układamy na przygotowanym talerzu. Chłodzimy w lodówce przez około 20 minut.
    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zanurzamy w niej batoniki i przekręcamy, aż całe będą pokryte czekoladą (najlepiej robić to szczypcami kuchennymi). Odkładamy na kratkę lub talerz wyłożony papierem do pieczenia. Ponownie chłodzimy w lodówce, do momentu aż czekolada zastygnie. Smacznego!

Porady

W wersji fit warto użyć gorzkiej czekolady.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować