Zupa krem z fasolki szparagowej

4.5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smaczna, zdrowa i pożywna.

Składniki:

  • kawałek kurczaka na zupę
    1 wołowa kostka rosołowa
    400g fasolki szparagowej
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1/4 selera
    2 średnie ziemniaki

    3 kromki chleba
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zupa krem z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z kością myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy 1,5l wody. Gotujemy.
  • 2. Warzywa obieramy, myjemy, kroimy w małe kawałki. Dodajemy do garnka wraz z kostką rosołową. Gotujemy do miękkości (około 30 minut).
  • 3. Chleb kroimy w drobną kostkę i podpiekamy na suchej patelni aż się zrumieni.
  • 4. Z zupy wyjmujemy mięso z kością i oddzielamy. Mięso ponownie wkładamy do zupy i całość miksujemy. Podajemy z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować