REKLAMA

Zupa-krem z fasolki szparagowej

wyświetlono: 27637 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Mój mąż bardzo lubi wszelkie nowości. Zupa z fasolki jest smaczna, a jej zrobienie nie zajmuje dużo czasu.

opublikowany: 21.03.2012 oryginalny autor: Anna Wolak, Kraków
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 50 dag zielonej fasolki szparagowej (poza sezonem może być mrożona)
    2 średnie marchewki
    1 kostka rosołowa
    150 ml śmietany 18-proc.
    sól, pieprz
    maggi
Ocena:

(średnia 4.5 z 152 głosów)

Sposób przygotowania:

  • Zupa-krem z fasolki szparagowej 1. Fasolkę myjemy, osączamy i wrzucamy do garnka. Marchewki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do garnka z fasolką.
  • Zupa-krem z fasolki szparagowej 2. Wlewamy tyle wody, by sięgała ok. 1,5 cm nad warzywa. Wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy tak długo, aż warzywa będą miękkie.
  • Zupa-krem z fasolki szparagowej 3. Zupę miksujemy na krem o jednolitej konsystencji. Wlewamy ok. 1,5 szklanki przegotowanej wody, dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi.

Notka redakcyjna

PP_07-2009
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Zupa krem z fasolki szparagowej wg Anna Wolak Dodane przez: anka1988
Zupa krem z fasolki szparagowej wg Anna Wolak Dodane przez: anka1988


Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Zupa krem z fasolki szparagowej

Jako że ostatnie podrygi sezonowej fasolki, to KONIECZNA musimy wykorzystać. Mrożona już nie taka sama.

kategoria: Zupy opublikowany: 14.08.2016 | wyświetlono: 272 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE