Zupa kluseczkowa na wędzonce

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

pyszny smak i aromat , tania i prosta w przygotowaniu , każdemu posmakuje

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • wędzone żeberko , ziemniaki , korzeń pietruszki ,marchewka ,seler, listek laurowy , ziele angielskie , przyprawa do smaku (kucharek) ,koperek , kluseczki własnoręcznie wykonane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kluseczkowa na wędzonce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy wywar na żeberku z warzywami , listkiem i zielem. Przygotowujemy domowe kluseczki.
    Wykonanie :
    mąka , woda , jajko i odrobina soli zagniatamy , rozwałkowujemy na placek , zwijamy placek w luźny rulonik i tniemy po skosie cieniutkie kluseczki , które następnie wrzucamy do gotującej się zupy , chwilę gotujemy ,doprawiamy do smaku i posypujemy koperkiem

Porady

domowe kluseczki można zastąpić makaronem , żeberko można zastąpić skrzydełkami z kurczaka ,zupa jest równie smaczna

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować