Zupa grzybowa

4.5 (188 ocen)

To wyjątkowa zupa o niepowtarzalnym smaku. Serdecznie polecam

Składniki:

  • 50 g suszonych grzybów
    1 cebula
    pęczek zielonej pietruszki
    3 łyżki masła
    2 łyżki mąki
    1/2 l śmietany
    sól
    biały pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne

Zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby na 10 minut namoczyć w 1/2 l wody.
    Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę , pietruszkę posiekać, i razem poddusić na maśle , oprószyć mąką i krótko przesmażyć.
    Dodać śmietanę i gotować 10 minut. Grzyby gotować w wodzie w której się moczyły przez 15 minut i przecedzić ( Wywar zostawić).
    Wywar grzybowy dodać do cebuli, pietruszki i śmietany. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dodać grzyby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować