Wyśmienite szparagi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szparagi należy umyć, osuszyć, następnie odłamać twarde końcówki. Naczynie, w którym będziemy je zapiekać, należy delilatnie wysmarować oliwą. Każdego szparaga zawinąć w plaster szynki lub boczku. Na koniec posypać delikatnie solą i pieprzem. W folii aluminiowej zawinąć camembert, każdy w osobnej sakiewce. Na wierzchu sera położyć kilka plasterków papryczek jalapenos. Piec w temperaturze 175 stopni przez ok20 minut. Najlepiej sprawdzać po 15 minutach stopień miękkości szparagów oraz serków, by za bardzo nie zmiękły. Po upieczeniu szparagi podajemy wraz z camembertem, który po napoczęciu go rozlewa się tak, by móc maczać w nim szparagi. Smacznego!
Porady
Sos czosnkowy jest dobrym dodatkiem, w którym można maczać szparagi.
Komentarze