Wyśmienite szparagi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szparagi w błyskawicznej obiadowej wersji. Wykwintne danie mimo prostoty wykonania.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szparagi 1 pęczek
    szynka szwarcwaldzka w plastrach
    boczek wędzony w plastrach
    parmezan
    camembert 2 sztuki
    papryczki jalapeno
    sól
    pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Wyśmienite szparagi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi należy umyć, osuszyć, następnie odłamać twarde końcówki. Naczynie, w którym będziemy je zapiekać, należy delilatnie wysmarować oliwą. Każdego szparaga zawinąć w plaster szynki lub boczku. Na koniec posypać delikatnie solą i pieprzem. W folii aluminiowej zawinąć camembert, każdy w osobnej sakiewce. Na wierzchu sera położyć kilka plasterków papryczek jalapenos. Piec w temperaturze 175 stopni przez ok20 minut. Najlepiej sprawdzać po 15 minutach stopień miękkości szparagów oraz serków, by za bardzo nie zmiękły. Po upieczeniu szparagi podajemy wraz z camembertem, który po napoczęciu go rozlewa się tak, by móc maczać w nim szparagi. Smacznego!

Porady

Sos czosnkowy jest dobrym dodatkiem, w którym można maczać szparagi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Szparagi Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.99 (153 ocen)

image-1f9k51b

To może cię zainteresować