Szparagi pieczone z szynką parmeńską i pomidorem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wreszcie sezon na szparagi! Warto wykorzystać ten czas na pyszne dania. Dziś zrobiłam szparagi pieczone z szynką parmeńską i pomidorem. Wyszły doskonale. Szynka smakuje tak samo dobrze, jak na pizzy.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g zielonych szparagów
    100 g szynki parmeńskiej
    1 pomidor
    Oliwa z oliwek
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki

Szparagi pieczone z szynką parmeńską i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi myjemy i odcinamy końcówki.
  • 2. Szparagi układamy na spodzie naczynia żaroodpornego i polewamy oliwą.
  • 3. Szynkę kroimy w kawałki i wykładamy na szparagi.
  • 4. Pomidora kroimy w plastry i dodajemy na wierzch.
  • 5. Pieczemy 10 minut w temp. 200°C.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować