Warstwowa z arbuzem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała M. Garucka-Kubajek

  • Łatwy

Składniki:

  • - arbuz: 1.5 kilograma
    - cebula: 1 sztuka
    - ser feta: 1 sztuka
    - natka pietruszki: 1 sztuka
    - oliwa: 2 łyżki
    - sok z cytryny: 0.3 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Warstwowa z arbuzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, skrapiamy sokiem z cytryny, delikatnie ugniatamy w miseczce, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy, by się przemacerowała.
  • 2. Arbuza kroimy w plastry, miąższ odkrawamy nożem od skórki, oczyszczamy z pestek, kroimy w kostkę i wkładamy do salaterki.
  • 3. Na arbuzie układamy warstwę cebuli, a następnie pokrojony w kostkę ser feta.
  • 4. Sałatkę posypujemy posiekaną natką pietruszki i skrapiamy oliwą. Wstawia my na 30 minut do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować