Wafel z masą śmietanową i biszkoptami

3 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybkie i smaczne ciasto bez pieczenia.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Masa śmietanowa:
    250 gram margaryny
    250 gram cukru pudru
    pół szklanki śmietany 18 %
    sok z połowy cytryny

    2 wafle tortowe
    1 duża paczka podłużnych biszkoptów
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty

Wafel z masą śmietanową i biszkoptami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, stopniowo dodajemy śmietanę , na sam koniec dajemy sok z cytryny i delikatnie mieszamy.
    Na jeden wafel rozsmarowujemy połowę masy, układamy biszkopty, smarujemy pozostałą masą, przekładamy drugim waflem tortowym. Dajemy na kilka godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Masa śmietanowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować