Biszkopt toffi z masą śmietanową

4.98 (193 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatny biszkopt toffi oraz biszkopt kakaowy w połączeniu z masą śmietanową - istna fantazja dla kubków smakowych.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt toffi:
    5 jajek
    3/4 szkl. mąki
    0,5 szkl. cukru
    płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1 opakowanie proszku budyniowego o smaku toffi

    Biszkopt kakaowy:
    4 jajka
    3/4 szkl. mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    0,5 szkl. cukru
    kopiasta łyżka kakao

    Masa śmietanowa:
    1 l śmietany kremówki 30%
    4 łyżki cukru pudru
    5 łyżeczek żelatyny

    Poncz:
    szkl. przegotowanej wody
    3 łyżeczki kawy Inki
Wystaw ocenę:

4.98 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopt kakaowy Biszkopty

Biszkopt toffi z masą śmietanową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przygotować ciasta biszkoptowe. Po upieczeniu przekroić biszkopt toffi na równe części. Nasączyć przekrojony biszkopt oraz ten kakaowy ponczem.

    Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzi i ostudzić. Zimną śmietanę wlać do wysokiego naczynia i ubić razem z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania wlać delikatnym strumieniem żelatynę i dokładnie połączyć.

    Złożenie ciasta: biszkopt toffi-masa śmietanowa-biszkopt kakaowy-masa śmietanowa-biszkopt toffi.

    Wierzch polać polewą kakaową i posypać wiórkami kokosowymi.

    Wstawić do lodówki. Po 3 godzinach można się już delektować ciastem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Masa śmietanowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować