VegeBurgery

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jeżeli jesteś znudzony typowymi mięsnym burgerami lub twierdzisz, ze mięsa nie da się zastąpić, to jest idealna rozwiązanie dla Ciebie.

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 szklanka startej marchewki
    - 1 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
    - 1 czerwona cebula
    - 1/2 szklanki bułki tartej
    - 1/4 szklanki oleju
    - 3 łyżki mąki
    - świeża pietruszka
    - słonecznik
    - pestki dyni
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery

Vegeburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki, wraz z drobno pokrojoną cebulą, wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy na jednolita masę.
  • 2. Lepimy kotleciki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 3. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni a następnie wstawiamy vegeburgery. Po upływie 15 minut przekręcamy je na drugą stronę i pieczemy kolejne 15 minut. Po upływie czasu, upewniamy się czy są gotowe
    Podajemy z sosem jogurtowo-czosnkowym i warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować