Wegański pasztet z kaszy jaglanej

4.5 (157 ocen)

  • 60 min

Idealnie soczysty i przepyszny!

  • 60 min

Składniki:

  • - 1,5 szklanki kaszy jaglanej
    - 1 marchewka
    - 2 pory
    - 2 korzenie pietruszki
    - 2 ząbki czosnku
    - garść słonecznika
    - 2 łyżki sosu sojowego
    - zioła prowansalskie
    - sól
    - pieprz
    - oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Wegański pasztet z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze gotujemy według wskazówek na opakowaniu. W tym czasie obieramy i ścieramy na tarce marchewkę oraz pietruszkę. Pora myjemy, wyrzucamy zewnętrzne liście i kroimy w talarki ( tylko białą i jasno zieloną część). Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pora, następnie dodajemy resztę warzyw wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku, wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 200 stopni) na około 40 minut.

Porady

Podajemy na zimno z pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować