Burgery z fasoli i kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 30 min

Połączenie kaszy jaglanej z fasolą i aromatycznymi przyprawami tworzy fantastyczną całość!Takie burgery / kotleciki są świetnym pomysłem zarówno jako wkładka do bułki, jak i składnik do obiadu.Polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * fasola adzuki – 100 g

    * kasza jaglana – 100 g

    * cebula – 1 szt

    * sól – do smaku

    * pieprz – do smaku

    * papryka ostra – do smaku

    * świeża pietruszka – 1 pęczek

    * jajko – 1 szt

    * olej do smażenia

    + ew. 1 łyżka mąki

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Burgery

Burgery z fasoli i kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę najlepiej wcześniej namoczyć, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie.

    Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w wodzie lub bulionie.

    Posiekaną drobno cebulę podsmażamy na złoto.

    Wszystkie razem dokładnie mieszamy.

    Dodajemy jajko , przyprawy i drobno posiekaną natkę pietruszki.

    Wyrabiamy masę na kotlety ( jeśli nie będzie się chciała kleic dodajemy łyżkę mąki ).

    Smażymy niewielkie kotleciki na mocno rozgrzanym oleju.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Kasza Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować