Trociniak

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłała Małgorzata Jerzakowska

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 3 sztuki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - mąka ziemniaczana: 0.75 szklanki
    - proszek do pieczenia (płaska): 1 łyżeczka

    - mleko: 0.5 litra
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - cukier: 1 szklanka
    - mąka pszenna: 2 łyżki
    - mąka ziemniaczna: 2 łyżki
    - masło: 1 sztuka

    - galaretka agrestowa: 3 sztuki
    - woda: 1 litr
    - jabłka: 5 sztuk

    - wiórki kokosowe (1 opakownie): 1 sztuka
    - masło: 2 łyżki
    - cukier: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galaretki Przystawki

Trociniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników ubijamy ciasto i pieczemy biszkopt.
  • 2. Z 1/2 l mleka odlewamy ½ szklanki i rozpuszczamy w nim obie mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Wlewamy mleko z mąką. Gotujemy. Gdy ostygnie, ucieramy z masłem.
  • 3. W 1 l wody rozpuszczamy 3 galaretki i studzimy. Gdy zacznie gęstnieć, dodajemy 5 startych jabłek i mieszamy.
  • 4. Biszkopt smarujemy połową budyniu, wykładamy masę jabłkową. Chłodzimy.

  • 5. Roztapiamy 2 łyżki masła. Prażymy na nim wiórki kokosowe z cukrem. Studzimy.
  • 6. Gdy masa w lodówce mocno stężeje, wykładamy drugą połowę budyniu i posypujemy zimnymi wiórkami z cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka agrestowa Jabłka Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować