1.biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Przesiewać mąki z proszkiem i lekko mieszać łyżką.Przelać do blaszki 30x40, z papierem do piecz..Piec w 175* ok.25-30 min.
2.masa budyniowa-Na mleku z cukrem, ugotować budyń z mąką i ostudzić. Miękkie masło utrzeć, dodając po łyżce budyniu. Podzielić krem na połowę i jedną częścią wyłożyć na biszkopt.
3.masa jabłkowa-Rozpuścić galaretki w gorącej wodzie.Ostudzić do tężenia. Jabłka zetrzeć i domieszać do lekko zastygających galaretek. Wylać na krem i schłodzić.
4.Na zastygłą galaretkę z jabłkami, wyłożyć resztę kremu.
5.kokos-Na patelni prażymy kokos z margaryna i cukrem. Stale mieszamy, na złoto. Studzimy i rozsypujemy na placku.Schładzamy.
Komentarze