Tort piłkarski

4.5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zrobiłam ten tort na 3. urodziny synka.

Składniki:

  • ● 2 biszkopty: jasny i ciemny (21x38 cm)
    ● 750 ml soku przecierowego
    ● 3 op. budyniu śmietankowego
    ● 0,5 l mleka
    ● 3 żółtka
    ● 0,5 szkl. cukru
    ● op. cukru waniliowego
    ● 3 łyżki mąki ziemn.
    ● 1,5 kostki masła
    ● 2 op. delicji
    ● 2 zielone galaretki
    Do dekoracji:
    ● rurki waflowe
    ● żelki misie
    ● piłka z masy cukrowej
    ● wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort piłkarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budynie mieszamy z 1,5
    szklanki soku i zagotowujemy
    w pozostałym soku. Ciepłe wylewamy
    na ciemnego biszkopta.
    Układamy delicje.
  • 2. Żółtka ucieramy z cukrami
    i mąką. Mieszamy z gorącym
    mlekiem i gotujemy. Studzimy
    i ucieramy z masłem. 3/4 wykładamy
    na delicje. Przykrywamy
    jasnym biszkoptem. Resztą
    masy (2 łyżki odkładamy) smarujemy
    wierzch i boki tortu.
  • 3. Galaretki przygotowujemy
    według przepisu na opakowaniu.
    Tężejące wylewamy na
    ciasto. Odstawiamy.
  • 4. Boki tortu obsypujemy wiórkami,
    z masy rysujemy linie
    boiska, z rurek robimy bramki,
    ustawiamy piłkę i żelki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

4.5 (141 ocen)

Piłkarski Tort

To może cię zainteresować