Piłkarski tort

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zainspirował mnie mój brat, który jest wielkim fanem piłki nożnej.

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt(składniki na jeden):
    -4 jajka
    -2 łyżki mąki pszennej
    -4 łyżki cukru
    -łyżeczka proszku do pieczenia
    -1 cukier waniliowy
    -2 łyżki kakao

    Krem:
    -1 krem waniliowy do tortów
    -2 śnieżki
    -2 łyżki żelatyny
    -10dag gorzkiej czekolady

    Oraz:
    -2 zielone lukry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Piłkarski tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonujemy osobno 2 biszkopty. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukry. Następnie ciągle mieszając dodajemy po jednym żółtku. Do powstałej masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Gotową masę wlewamy na blachę(25x40 cm). Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 25 minut.
  • 2. Krem do tortów mieszamy razem z 2 śnieżkami według przepisu na opakowaniach. Następnie do kremu dodajemy rozmieszaną żelatyne w 1/2 gorącej wody. Odbieramy 8 łyżek kremu, który będzie bez czekolady. Pokrojoną gorzką czekoladę dodajemy do pozostałego kremu i wstawiamy do lodówki na ok.15 minut.
  • 3. Na pierwszy biszkopt rozkładamy krem. Przykrywamy drugim biszkoptem. Tort ozdabiamy tak jak na zdjęciu lub według własnego uznania.

Porady

- Zamiast kupować lukier, można przygotować własny. - Tort na około można posypać migdałami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (141 ocen)

Piłkarski Tort

4.5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tort piłkarski

To może cię zainteresować