Piłkarski tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonujemy osobno 2 biszkopty. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukry. Następnie ciągle mieszając dodajemy po jednym żółtku. Do powstałej masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Gotową masę wlewamy na blachę(25x40 cm). Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 25 minut.
2.Krem do tortów mieszamy razem z 2 śnieżkami według przepisu na opakowaniach. Następnie do kremu dodajemy rozmieszaną żelatyne w 1/2 gorącej wody. Odbieramy 8 łyżek kremu, który będzie bez czekolady. Pokrojoną gorzką czekoladę dodajemy do pozostałego kremu i wstawiamy do lodówki na ok.15 minut.
3.Na pierwszy biszkopt rozkładamy krem. Przykrywamy drugim biszkoptem. Tort ozdabiamy tak jak na zdjęciu lub według własnego uznania.
Porady
- Zamiast kupować lukier, można przygotować własny.
- Tort na około można posypać migdałami.
Komentarze