Torcik piszinger - przepis

4.5 (179 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Więcej na www.ilovebake.pl

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - oblaty śląskie: 2 opakowania
    - margaryna: 250 gramów
    - kakao: 4 łyżki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - mleko: 2 łyżki
    - mleko w proszku: 1.5 szklanki
    - esencja migdałowa/kropelki: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery Andruty

Torcik piszinger - przepis - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, kakao, cukier, mleko przekładamy do garnuszka i podgrzewamy, aż wszystkie składniki będą połączone. Zostawiamy do ostudzenia. Następnie powoli cały czas mieszając trzepaczką dodajemy mleko w proszku, na koniec łączymy z aromatem migdałowym.
    Oblaty lub andruty przekładamy masą, lekko dociskając nie zapominając o bokach i samym wierzchu. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego. Więcej na ilovebake.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Mleko Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować