Piszinger- wafle kajmakowe orzechowe z nutką kakao

4.9 (29 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Samo przygotowanie trwa dosłownie chwilę,a smak jest obłędny.Idealny do pracy jako przekąska do kawy lub dla dzieci do szkoły.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie kwadratowych wafli
    puszka gotowego kajmaku orzechowego
    200 g masła
    2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.9 (29 ocen)

Zobacz również:

Desery Andruty Deser na zimno

Piszinger- wafle kajmakowe orzechowe z nutką kakao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło ubić na puch,dodajemy na przemian masę kajmakową i kakao miksując na średnich obrotach aż do powstania idealnej gładkiej masy.
    Rozsmarowujemy masę na waflach, przykrywamy kolejnymi, rozsmarowujemy, przykrywamy...i tak do skończenia masy.Zostawiamy całość na desce, przykrywamy drugą deską i obciążamy, np. książkami na 3 godziny. A potem pakujemy je w papier, folię spożywczą i najlepiej na całą noc do lodówki.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle Masa kajmakowa Masło Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować