Piszinger

4.51 (172 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jeden z najprostszych deserów na całym świecie. Połączyłam orzechy włoskie i kakao z wiórkami kokosowymi i z ryżem preparowanym.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g biszkoptów
    250 g masła lub margaryny
    1 szklanka cukru
    150 ml mleka
    40 g wiórek kokosowych
    80 g orzechów włoskich
    1 szklana ryżu preparowanego
    2 łyżki kakao
    5 sztuk wafli (okrągłych)
    1 gorzka czekolada
Wystaw ocenę:

4.51 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Andruty

Piszinger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W mleku z dodatkiem cukru roztopić margarynę, doprowadzić do zagotowania. Biszkopty drobno pokruszyć lub zmiksować w rozdrabniaczu. Dodać do mleka. Masę podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kokos oraz ryż preparowany (jasna masa), do drugiej posiekane orzechy oraz kakao (ciemna masa). Lekko wystudzone masy rozsmarować na waflu.
    Przełożenie wafel -jasna masa-wafel-ciemna masa- i tak na przemian.
    Wierzch wafla docisnąć np. deską, wystudzić, włożyć do lodówki do pełnego stężenia.
    Czekoladę roztopić z niewielką ilością mleka w kąpieli wodnej, posmarować wierzch i boki. Ponownie włożyć do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Orzechy Ryż Wafle

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować