Tarta z malinami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na kruche ciasto powinny być schłodzone.
Mąkę wsypać do miski, dodać cukier puder, proszek do pieczenia, żółtka i pokrojoną w kostkę margarynę. Szybko zagnieść ciasto, owinąć je folią spożywczą i wstawić na pół godziny do lodówki.
Po tym czasie ciastem wylepić dno i boki formy do tarty.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15-20 minut w 200 stopniach.
2.Śmietankę, masło i połamaną na kawałki czekoladę umieścić w rondelku. Podgrzewać aż czekolada się rozpuści i wszystkie składniki dobrze połączą.
3.Na upieczony i wystudzony kruchy spód poukładać świeże maliny. Zalać je przestudzoną ale wciąż płynną masą z białej czekolady.
Ciasto wstawić do schłodzenia na przynajmniej 2-3 godziny do lodówki.
Komentarze