Sznycel wołowy w cieście francuskim

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To była niespodzianka dla mamy, bo cały czas się uczyła i nie miała czasu na gotowanie. Wziąłem na siebie to zadanie i wyszło takie oto smaczne cudo.

Składniki:

  • ● 6 sznycli wołowych
    ● przyprawy: przyprawa uniwersalna, papryka w proszku, sól, pieprz
    ● tłuszcz do smażenia
    ● gotowe ciasto francuskie
    ● jajko
    ● ogórek kiszony
    ● borówki (gotowy dodatek do mięs)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycel wołowy w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sznycel wołowy w cieście francuskim 1. Mięso rozbijamy, posypujemy
    przyprawami i odstawiamy, by
    przeszło ich aromatem. Następnie
    kroimy w paski i wkładamy
    na patelnię z tłuszczem. Podgotowujemy
    i przysmażamy ok. 30
    minut na kuchence elektrycznej
    (na gazowej krócej).
  • 2. Mięso układamy na cieście
    francuskim i zawijamy. Pieczemy
    w piekarniku w temperaturze 200 °C (z termoobiegiem).
    Po około 20 minutach potrawa
    jest gotowa. Przed podaniem
    dekorujemy ogórkiem pokrojonym
    w paski i borówkami. Podajemy
    od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_06-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować