Stek z tuńczyka ze szparagami i truskawkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Stek z tuńczyka w romantycznym towarzystwie szparagów i truskawek. Przepis autorstwa Macieja Wawryniuka, szefa kuchni firmy Kamis.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - tuńczyk (steki): 2 sztuki
    - szparagi (zielone): 5 sztuk
    - szparagi (białe): 5 sztuk
    - masło: 0.5 sztuki
    - truskawki: 150 gramów
    - ogórek (zielony): 0.5 sztuki
    - sok z cytryny: 3 łyżki
    - miód: 1 łyżka
    - imbir: 1 szczypta
    - pieprz (czarny mielony): 1 szczypta
    - sól (morska w młynku): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Stek z tuńczyka ze szparagami i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane szparagi ugotować, w osolonej wodzie z dodatkiem cukru i masła.
  • 2. Na maśle podsmażyć pokrojonego w drobną kostkę ogórka, dodać miód, sok z cytryny, pokrojone truskawki, doprawić imbirem.
  • 3. Steki z tuńczyka smażyć po 1-2 minuty z każdej strony, na koniec doprawić solą morską i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi Truskawki Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować