Sernik na zimno z truskawkami

5 (1 ocen)

  • 59 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis na sernik na zimno z truskawkami

  • 59 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g truskawek
    2 galaretki truskawkowe (rozpuszczone w 800 ml wody)
    400 g twarogu (dwukrotnie mielonego)
    200 g herbatników
    100 g masła
    80 g cukru
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w 800 ml wody odstawić do wystudzenia.
    Truskawki obrać i pokroić na mniejsze kawałeczki. Dodać cukier i gotować ok 7-8 minut. Odstawić do wystudzenia.
    Wystudzone truskawki zblendować.
    Ser twarogowy dwukrotnie zmielić. Do zmielonego sera dodać koktajl truskawkowy oraz przestudzoną galaretkę. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do stężenia.
    Herbatniki pokruszyć i dodać stopione przestudzone masło. Dokładnie wymieszać i wyłożyć tortownicę (o średnicy 23 cm).
    Gdy masa będzie już tężeć wlać do tortownicy wyłożonej herbatnikami.
    Gotowe ciasto odstawić na kilka godzin do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nabiał

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować